miércoles, 23 de mayo de 2018

Olibondoa, gure sukaldeetan ezinbestekoa – Olivo, imprescindible en nuestras cocinas

Olibondoa garai honetatik aurrera loratuta ikus dezakegun zuhaitza da. Bere izena Olea europaea da latinez. Olea hitzak olioa esan nahi du , zuhaitz honen fruituetatik, olibetatik, lortzen den urrezko likido bezala ezaguna eta sukaldean erabiltzen den olioa, hain zuzen ere. Europaea hitzak berriz, Olibondoaren jatorria Europako hegoaldea dela adierazten du. Bere enborra bereizgarria da okertua eta gris kolorekoa delako.


A partir de ahora podremos ver los Olivos en flor. El nombre del olivo en latín es Olea europaea. Olea significa aceite, también conocido como oro liquido, muy común en nuestras cocinas y obtenido del fruto de este árbol, comúnmente conocido como aceituna. Por otro lado, la palabra europaea nos indica la procedencia del árbol, concretamente el sur de Europa. Es un árbol que destaca por su tronco retorcido y grisáceo.